Fly Rod Building

Angler Fly Rod Review - Dean Olsen, New Zealand

Hej gutter,

Jeg er færdig med min Epic 580 og tænkte, at jeg ville dele nogle indtryk. For det første kan jeg lide det meget. Mens jeg er et barn i grafitalderen, var den første stang, jeg fiskede med, en Killwell Robin Hood af glasfiber - et blåt bæst med flotte røde omslag, som blev lånt af min far, og som han stadig fisker af og til. Så mens jeg prøvede at holde et åbent sind, kunne jeg ikke lade være med at huske nogle af karakterfejlene ved nogle af de gamle glasstænger, jeg har fisket gennem årene. Jeg er nødt til at sige på forhånd, at at sammenligne de vaklende gamle ting med Epic 580 er lidt som at sammenligne cro-magnon-mennesker med moderne mennesker, sikker på at han brugte værktøj og så lidt ud som os, men de to er virkelig meget, meget forskellige.

Da blanken ankom, var mit første indtryk, hvor cool den så ud. Disse emner laver skøre ting med lyset, der får alle de grafitemner, jeg har bygget på, til at se lidt kedelige ud. Da jeg var færdig med at bygge stangen, indså jeg hurtigt, at mine forforståelser om glasstænger ikke gælder for mit nye lille olivengrønne Epic. Min første udflugt var et besøg i en nærliggende å for at se, om der var en aftenstigning. Dette er et lille vandløb, der kræver nøjagtige kast i intervaller på 5-10 meter, og jeg er glad for at kunne sige, at 580'eren klarede sig godt, og to fede brune faldt for min dun. Stangen havde den følelse, jeg håbede på, men den havde en sprødhed og rygrad, som jeg ikke havde forventet, men blev positivt overrasket over. Da jeg sagde det, forbeholdte jeg mig dømmekraft, da jeg havde en mere krævende test i tankerne.

I weekenden havde jeg chancen for at give den lidt mere træning i det lavvandede Lake Aviemore, hvor jeg lært at kaste flue og hvor jeg har stalket ørreder i over 20 år. Det havde jeg glædet mig til, da den fiskestil, jeg bruger her, kræver meget af en stang - den skal kunne læsse med kun en 12-14 fods leder og mindre end en meter line ude, når man sniger sig på fisk, såvel som at være i stand til at kaste lange afstande for at fiske drop-offs og ukrudtsbede, alt dette med fluer lige fra uvægtede #16 nymfer op til #8 Woolly buggers med mere end deres rimelige andel af bly. Jeg vil sige det ligeud, jeg var imponeret. På trods af nogle udfordrende forhold, inklusive stormende nordmænd og høje søniveauer, gik den lille grønne stang ikke glip af et beat, og jeg var konsekvent imponeret over dens nøjagtighed og alsidighed. Jeg indrømmer, at da jeg købte den, havde jeg en snæver række af situationer i tankerne, men min erfaring indtil videre viser, at dette er et alsidigt fiskeredskab, der vil holde sig mod de moderne grafitstænger, alt imens det har en unik klasse omkring det (som jeg sagde, disse ting ser godt ud). Jeg kan ærligt sige, at jeg tror, ​​at dette bliver min go-to 5-vægt, hvilket siger noget.

Jeg har vedhæftet nogle billeder - du vil se, at jeg endte med at gå efter et subtilt look med grønt wraps til at blande ind i emnet færdig med U40 urethan lak. (Et dejligt snigende look, der passer ind i pilene).

Skål,

Dean

 

Epic Fiberglass Fly Rod Review

Epic Fiberglass Fly Rod Review

Epic Fiberglass Fly Rod Review

 

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod