Announcements

Fluefiskeri i New Zealand - nogle gange er større bare bedre

Fly Fishing In New Zealand

Refleksioner om fluefiskeri efter monsterørreden fra et New Zealand-museår ~ Jack Kós

Fly Fishing New Zealand monster brown trout mouse yearDet udseende, når større er bare, ja, større. Foto - Chiel Robben

Jeg tror aldrig, jeg har mødt nogen, der kan sove så meget som Chiel. Da han lå midt i noget af det bedste ørredfiskeri på jorden, ville han normalt vække et sted omkring min tredje kop kaffe.

Et par gange havde jeg endda tid nok til at lave et bål, lade det blive til kul og koge en kage eller scones over disse kul, før han stak hovedet ud af teltet. Heldigvis kunne han fiske lige så godt, som han sov.

Jeg vænnede mig til at se hans oliven Epic 686 spændt ind i positioner, som forvrængere ville være stolte af. Faktisk ville fordelene ved carbon v glas være et tilbagevendende tema for de lange gåture, vi delte i slutningen af ​​en dags fiskeri. Og det var fisk, der fik dig til at stille spørgsmål til dit udstyr.

Fly Fishing New ZealandDen klassiske luskede high-stick til et oplagt monster. Foto - Jack Kos

Brændt af en sæsonbestemt tilstrømning af protein var de bodybuilderne af ørredverdenen. Nej, de skulle ikke vinde en sprint, men de rene stædige kampe og manglende evne til at vende en ørred med en 20 tommer omkreds i kraftig strøm betød, at dit udstyr blev testet: stærke kroge, kraftig tippet og en fluestang med noget rygrad .

I løbet af tre uger tabte vi vores del af disse kampe og vandt et par, som vi ikke burde have, en af ​​dem vil jeg næppe nogensinde glemme. Det var vores første nat i en ny lejr, da vi lige havde fået fyldt op efter en lang 4-dages vandretur, og vi besluttede at tage ud for at snuppe et par timer før mørkets frembrud. To fantastiske tidlige fisk havde os i opdrift, og vores dag var allerede gjort. Med den tankegang var jeg ret afslappet, da jeg nærmede mig denne fisk – mindst lige så afslappet som du kan være, mens jeg sad på toppen af ​​en trærod, der kastede ud til en fisk, der så væsentligt ud nord for tocifret, med et væltet træ lige under mig og en massiv blottet sten mellemstrøm lige under det.

På det tredje kast tog fisken, og jeg kan huske, at jeg spøgte med Chiel med, at ’det her har ikke en lykkelig slutning.’ Fisken satte naturligvis kursen direkte mod træet, men fortsatte til min forbavselse forbi det. Jeg havde intet andet valg end at springe ud i floden og trække mig over træet, mens Chiel trak fra den anden side. Da jeg indhentede det, ændrede fisken mening og besluttede, at den trods alt kunne lide træets udseende og bevægede sig opstrøms i det konstante, ustoppelige tempo.

Fly Fishing New Zealand Og det er uden for fitnesscentret for din ven. Foto - Chiel Robben

Står over for at klatre tilbage over træet eller komme til den meget mere sikre udseende anden side, valgte jeg det sidste og begyndte at vade ud mellem træ og sten. På dette tidspunkt var alle tanker om at forblive tør for længst væk, da vandet ramte mit bryst, og bunden begyndte at falde væk under mig. Med spænding mod strømmen formåede jeg lige at holde mine fødder, da jeg krydsede. På dette tidspunkt var fisken ildevarslende tæt på træet, og jeg havde lige så meget pres på den, som jeg turde, da jeg så et lille plask ved siden af ​​fisken og mærkede, at den vendte sig væk fra træet. Jeg kiggede op for at se Chiel med en sten i hånden, som denne gang forårsagede et meget større sprøjt og så fiskene forlade træet helt.

Fra da af var kampen en formalitet, en stor bruns langsomme glidning ind i lavvandet og et ventenet, der blev mødt af to forbløffede lystfiskere. Det var en fisk fuld af karakter; en stor, arret op jack komplet med udstående kype. Jeg fortæller ofte ikke-fiskere om teamwork-aspekterne ved fluefiskeri, og det var et vidnesbyrd om det. Uden Chiels hjælp blev den fisk simpelthen ikke fanget.

Fly Fishing New Zealand
Jack nyder tydeligvis fluefiskeri. Stadig, med en fisk som denne hvem ville ikke blive henrykt. Foto - Chiel Robben

Den slags tur, tre ugers roaming rundt og jagte fisk, er det, jeg lever for.Og dog, selv på trods af det forbløffende fiskeri, vi oplevede, var det ofte de mindre håndgribelige elementer, der dannede de stærkeste minder; trætte ben, der blev ved med at sige ja til endnu et sving, esoteriske vandreture mellem to besatte fluefiskere, varm kaffe drukket med frost på jorden og kolde øl og god mad ved bålet om aftenen Folk begærer mange forskellige ting, men jeg begærer tid . Tid, og mulighed for at jage en ret plettet fisk.

Fortsættes....

- Denne lille fortælling om ekstremt store fisk er relateret af den episke ambassadør Jack Kós. Jack er en dygtig fotograf og forfatter - og ikke en dårlig fluefisker.

Jack fiskede en Epic 690C kulfiber fluestang, hans makker Chiel fiskede en Epic FastGlass 686

.

Læs næste

Fly Fishing Flies
Fly Rod Building fitting a fighting butt and reel seat

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod