Ode til en fluestang

Epic Fly Rods

Jeg mistede min fluestang i dag, eller mere præcist, den blev taget fra mig.

Stangen var en Epic 590. Den blev givet til mig af Carl McNeil og stangmageren Trevor Bourne i Epics hovedkvarter i Wanaka, New Zealand. Jeg var på Sydøen på det tidspunkt og filmede 'The Introduction: New Zealand's Brown Trout Story' med Jack Kós.

For det første, lad mig sige, jeg er ikke en stangsamler . Jeg kan godt lide at fiske én stang og fiske den godt, og jeg kan godt lide utilitaristiske fluestænger. Epic 590 er lige det - fire dele til nem pakning, ingen krogholder, let vægt med nok rygrad til at lande en stor brun i tungt vand, men alligevel kvik nok til åfisk. Jeg husker den dag, hvor Trevor tog den af ​​stangstativet og gav mig den. Korkhåndtaget var fejlfrit. Stangen balancerede perfekt i min hånd. Det var et kunstværk. Jeg følte mig dybt ydmyg. Den aften spiste Jack og jeg middag hjemme hos Trevor og lyttede til ham spille bluesguitar.

En god fluestang er smedet af ånden hos dem, der laver den, men den er også gennemsyret af de ørreder, den har fanget, de eventyr, den har set, de historier, den skaber. En fluestang har en sjæl, en resonans. Min 590 blev en del af mig.

I går fiskede jeg min Epic for sidste gang. Min kone og jeg vandrede til en alpin sø højt i Pioneer Mountains. Det er riget af sorte bjørne og bjerggeder, pika og hvidhovedet ørne. Vi fiskede efter ørreder, der steg med en skønhed, som kun de besidder.

Den sidste ørred, jeg fangede med min Epic, var en Yellowstone cutthroat. I skumringen brækkede vi vores stænger ned og lagde dem i deres stangsokker for natten. Vi satte dem på en kampesten nær vores telt og klatrede i vores soveposer. Engang efter mørkets frembrud, da vi var ved at falde i søvn, hørte jeg vingesusen svirre over teltet, virkelig eller indbildt, jeg ikke kunne sige.

Næste morgen, så snart jeg lukkede teltet ud, vidste jeg, at min stang var væk. Christines stang sad alene på klippen, lige hvor hun havde efterladt den. Mit epos var forsvundet som en drøm. En ørn var kommet om natten og taget den.

For at være ærlig, så er jeg sønderknust. Men i sidste ende er der ikke meget mere, jeg kunne forlange af en fluestang. Det var en utrolig gave og en stor glæde at fiske.

Det var bedre end det.

Det var perfekt.

~ Ben Pierce

(Ben Pierce er fotograf, filmskaber og fluefisker, der bor i Montana - Han elsker Eagles)

Dette er en 9,25 pund, jeg fangede på en størrelse 18 Parachute Adams med Jack og Tony Entwistle. Så den fisk rejse sig 18 gange før han kastede til den én gang. Perfekt take. En skør ting, Jack fangede den samme fisk i den samme pool et par år tidligere. Efter at han fortalte mig, at vi var bundet for livet:
Epic Fly Rod Big Brown Ben Pierce

 

Epic Fly Rods Crew

Hjemme i Montana, der kaster på et magisk stykke vand til monster ørred. Jeg tog Jack hertil, og vi fiskede den sammen, da han var i USA. Disse fiskede blev farvet op og donkraftene pressede 6 pund. Det er en seriøs fisk i vores nakke i skoven.

Epic Fly Rods In Montana Ben Pierce Photo

Epic Fly Rods Montana red

Casting i skyggen af ​​Vulcan Lanín på Rio Malleo nær Junín de los Andes, Argentina. Denne tur opfyldte et langvarigt mål om at kaste på Malleo, der blev sået på min første tur til Patagonien i 2009. 

Epic Fly Rods Patagonia

Epic Fly Rod Char Ben Pierce photo

Giv Epic 590 en træning på Zorro Spring Creek i de chilenske Andesbjerge i januar sidste år. Jeg var konsekvent forbløffet over den måde, stangen præsterede under forskellige omstændigheder. Jeg nævnte nytte i mit Instagram-opslag, og jeg mente det. 590'eren krydser stort set alle boksene for mig som ørredstang. I ødelagde mig.

Epic Fly Rods Chie Ben Pierce

 

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod