Gear

Bobs 690C Carbon Fiber Fluestang anmeldelse

Bobs 690C Carbon Fibre Fly Rod Review

Epic fly rods

Så dette ligner åbenbart en jackup, dem, der kender mig, ved, at Bob Wyatt og jeg er gode kammerater - og selvom han bor omkring 3 timer væk, prøver vi at fiske sammen regelmæssigt. Det har desværre ikke været tilfældet i denne sæson - arbejdsbyrde og en travl tidsplan har konspireret mod mine forsøg på at forbinde med Bob.

Vi fiskede sammen i en dag eller to i starten af ​​sæsonen - og Bob tog en shine til den nye fluestang, vi var ved at slippe - Så jeg efterlod en Epic 690C (Carbon Fibre) hos ham at teste.

Omkring 3 måneder senere modtog jeg en e-mail fra Bob, fuldstændig uopfordret. Her er det indledende afsnit: 

"Jeg elsker denne stang! Havde det ude på den midterste mataura i går, ingen luge at tale om, meget få fisk, der stiger til noget. Gusty cool  vestlig sat betalt til spinner faldet, vi forventede. Jeg har lige kørt en tynd snesko med et hareøre/sælpelskrop og det lykkedes mig at fange de tre fisk, jeg kastede efter. Så det var ikke fantastisk fiskeri, men stangen gjorde det bare for mig. Jeg har aldrig kastet så glat i mit liv, dejlig fornemmelse gennem hele slaget, dødpræcis og masser af grynt, når du kobler op.”

Bob havde alle mulige gode tilbagemeldinger - men på grund af mængden af ​​udråb og farverigt sprog var der ikke meget, der kunne gentages - i hvert fald ikke offentligt.

Så, jeg bad Bob om en fuldstændig, ærlig og formel anmeldelse - noget, som jeg kunne offentliggøre.

Så her er den . Du vil naturligvis temperere dette med, at Bob er en gammel makker. Men tænk også på, at Bob ikke er en, der alfonser redskaber (det har han aldrig), han har fluefisket i over 60 år og har købt en ny fluestang (mindst én) hvert år - eller i hvert fald hvert år, som jeg har kendt Hej M. Endelig vil folk, der kender Bob, også vide, at han ikke er en, der snakker lort - i hvert fald ikke om fluefiskeri.

The Epic 690-C , carbon fluestang: 

Første indtryk
Efter min mening,  uden for en specialopgave af en topstangbygger, dette er uden tvivl den bedst fremstillede fluestang på markedet. Helt sikkert skridt foran de andre high-end 'produktions' fluestænger på markedet. Fordi fluestænger udgør sådan en lille del af fiskegrejsindustrien, fremhæver alle de eksklusive stangproducenter deres produkter som mere eller mindre håndlavede. Det er rigtigt. Der er bare ingen måde at færdiggøre en fluestang af høj kvalitet gennem en slags mekaniseret proces. Det kræver håndarbejde. Håndarbejde tager omhu og tid. På de billigere stænger, normalt lavet i Asien, viser dette. Lavpriskomponenter sat sammen med ringe kvalitetskontrol. Ikke at du ikke kan få en anstændig stang for meget få penge i disse dage, men du får ikke et rigtig fint instrument som Epic 690-C. Så for de lystfiskere med øje for kvalitet og fint håndværk, samt værdi for pengene, behøver du ikke lede længere. Der er ingen detalje, der overses af de to fuldtidsansatte stangbyggere hos Epic. Ingen samlebånd her. Byggeriet på denne ting er fremragende.

Opbygningen:
Det første du bemærker, og følelse, er grebet og hjulsædet. Begge er enestående. Kvaliteten af ​​korken er enestående, der er ikke noget bedre derude, og Carl McNeil lover, at dette bliver endnu bedre. Han har en linje af den bedste kork, der findes, glat og fin, og meget "klembar", uden tegn på det omfattende fyldstof, der findes på alle andre high-end fluestænger. Den karakteristiske grebsform fanger din opmærksomhed. Jeg elsker størrelsen og fornemmelsen af ​​det fulde brøndgreb. For smalle greb får mig til at klemme for hårdt, og ved slutningen af ​​en lang dag kan jeg mærke det. Den Epic full wells putter behageligt i min hånd, og palmesvulmen er perfekt placeret. The Epic full wells har et unikt, gennemtænkt designet snarere end traditionelt udseende. 'Form følger funktion' her smukt.

 Epic 690c Carbon Fiber Graphite fly rod review

Jeg har noget med hjulsæder  De fleste af os, der har været rundt på banen, har det. Der er nogle smukke brugerdefinerede sæder derude nu, men Epic remember er en 'produktions' stang. Epic-sædet er et robust, metalbearbejdet job, der virkelig ser ud og føles forretningen. I løbet af de sidste par årtier har high-end og brugerdefinerede stænger normalt en dekorativ trætøndeindsats, normalt af nogle sjældne arter. Personligt går jeg altid efter typen helt i metal, altid sort, normalt dobbeltlåsning. Epic har en enkelt skruelås, men den er stensikker. Trådene på det oplåsende sæde ser efter min smag en anelse lange ud bag spolen, især med korkskoven tilføjet, men dette er nit-plukning på et meget nøjeregnende niveau og er kun tydeligt med en rulle med lille diameter. Med min Abel Super 6, for eksempel, ser den perfekt ud. Den forlængede længde med 'fighting'-kolben holder rullen ude af snavset, hvilket trods alt er dens hovedfunktion. Kork numsen på Epic er den pæneste jeg har set. Håndtagsklyngen er afsluttet med en smuk metalring, ikke plastik eller gummi,  , der matcher hjulsædet og diskret viser stangens serienummer. Et flot touch, og det er disse detaljer, der giver en stang af høj kvalitet. Det hele har et smukt designet, no-nonsense look over sig.

Guidene er de bedste, der findes: titanium strippere med siliciumcarbid skær og Snake brand slanger og spidsring. Alt i sort. Der foregår en Bugatti ting her.
Epic Carbon Fiber Graphite Fly Rod Review

 

Handlingen:
I de sidste fyrre år har jeg ligesom de fleste af os været forelsket i stive fluestænger. De blev ved med at blive stivere og hurtigere, og de kunne ikke blive hurtige nok for mig. For nylig har de øverste stangproducenter tilbudt blødere, blidere, mere 'fiskbare' handlinger. Måske er det fordi, at mange af os bliver ældre og vores tempo er ved at falde lidt ned, men mange unge lystfiskere har også taget den langsomme bane. En grund er ganske enkelt, at de stive stænger er for svære at bøje. De mangler den dæmpende fornemmelse af den klassiske mellemhandling og kræver en finjusteret følelse af timing og et sofistikeret slag. Epic 690-C og dens lillesøster, 590-C, har været en åbenbaring for mig. Den kombinerer en lynende restitutionshastighed med en sexet, glat som smør følelse, som du bare ikke får med de sædvanlige fluestænger.

Carl har medbragt sin støbeekspertise (IFFFMCI) og 'fishy' designers sensibilitet at bære i Epic 690-C. Som en Certified Master Fluekaster og fluestangsmøtrik ved han, hvad der kræves for at få både sprødhed og følelse ud af en stang, for ikke at tale om et godt udseende, og han har gjort det her. (alle de tekniske specifikationer er tilgængelige på Swift-webstedet). Indtil jeg fik Epic i mine hænder betragtede jeg Sage One som nok den ultimative casting-maskine, og jeg troede også på det. Ingen fejl, den ene er en seriøs stang. Der er selvfølgelig andre, alle gode stænger og nogle gode, men Epic er en game changer, og jeg ville stille den op imod enhver af dem. Jeg har haft en mindre revolution i min tankegang. Med Epic får jeg stort set samme afstand og alle håndteringsmulighederne fra One 691, men jeg opnår det med mindre slagkraft og langt mere fornøjelse. En grund er Swing-vægt. På trods af et meget hårdere og solidt bygget hjulsæde føles Epic ounces lettere i hånden end Sage One 691. Mens selve Epic-emnet er lettere, har det en tykkere væg end Sage. Det er ikke så meget, formoder jeg, men det ekstremt smalle blankt på Epic får Epic til at føles som en femvægter, eller One føles som en syv- eller ottevægtsvægt, næsten tungt, til sammenligning. Byggekvaliteten, må jeg tilføje, kan ikke sammenlignes.Det store for mig er glatheden af ​​min casting med Epic. Jeg har justeret mit slag, droslet lidt tilbage på strømmen, og det går lige så langt og uden hakken eller spidsspring.Roll casting og single speys er en doddle med Epic, handlingen fra midten til spidsen indlæses smukt og med masser af grynt, når den begynder at låse sig lige under halvvejs Med en 'medium-hurtig' handling som dig' Jeg forventer en vis mærkbar svingvægt og spidsspring, men Epic er lynhurtig og sprød som en sprød ting, og kommer sig til lige på et øjeblik. Med en anstændig fisk på, kommer stangen virkelig til sin ret, de nederste sektioner har masser af reserve, og mens du kan mærke hver eneste dunk af fisken derude, lige i din hånd, er stangen bøjlet i en perfekt klassisk progressiv parabel. Det er fantastisk fluestangsdesign. Den tykkere væg af kulstof tillader ekstrem over al tyndhed i emnet, men giver det utrolig styrke. Det ser så delikat og skrøbeligt ud, men det bedrager. Selvom du ikke ønsker at rykke dens grænser - det er trods alt en kulfiberstang, ikke glas - fandt jeg mig selv i at gøre ting med denne stang, som jeg ikke ville turde med nogen af ​​mine andre stænger - jeg har haft mere end en få stænger eksploderer på mig, mens jeg lander fisk.

Opsummering:
Casting, line management, fiskehåndtering og bedst af alt byggekvaliteten - Epic 690-C er den pæneste carbon/grafit fluestang, jeg nogensinde har brugt. Sådan er det. Nu for at få en af ​​de søde små 590'ere.

Bob Wyatt

- Bob Wyatt. Forfatter, lystfisker, kunstner, IFFF Certificeret støbeinstruktør

.

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod