Fly Rod Building

The Epic Bandit Review

"Jeg tænkte, at jeg hellere skulle give en kort anmeldelse af min seneste stang. Den er bygget på det seneste råvareudbud fra Epic-staldene, "The Bandit". Emnet er en 7'9" tredelt S2-fiberstang, nominelt vurderet som en 10wt. I øjeblikket er der kun 5 af disse emner, der løber rundt i naturen. Med så få af dem omkring, følte jeg mig forpligtet til at fortælle jer, hvordan stangen klarer sig, hvis I skulle bygge en snag basher snart. (Jeg tror, ​​at endnu en produktionskørsel er nært forestående.)

Jeg har bygget mine med Fuji Ti-indrammede guider med SiC-indsatser. Det ergonomiske greb er et Maniform korkgreb leveret af Siesta Tiles i Storbritannien. Hjulsædet er et ALPs trekantet sæde. Det er de tørre specifikationer. Usædvanlig opbygning, men bare kedelige specifikationer alligevel ….

Det sjove starter, når en streg sættes gennem guiderne. Denne ting laver løkker som en drøm. Efter den seneste klubcasting-dag beskrev Tony Ong det som casting "som en afskåret slange", og jeg er enig med ham. Da den er en kort stang, har den en lav svingvægt, men alligevel er den overraskende let til en glasstang. De fleste mennesker, der tager det op for første gang, kommenterer på denne afvigelse fra deres forventninger. Når de først har kastet den, er udseendet af glæde og overraskelse i deres ansigt rent guld.

Handlingen er, som du ville forvente, ret langsom efter CF-stangstandarder. Der er ingen af ​​de tippy eller stive handlinger, der findes i CF stænger: stangen vil belaste hele vejen til grebet på lange kast, men det føles altid som om den har kraft i reserve. Faktisk læsser stangen utrolig nemt på alle afstande med en 10wt line, selv med kun 6 fod line ude. Dette skyldes den lave stivhed og lidt højere masse af selve glasstangen. Den "belaster sig selv", bøjer sig under sin egen inerti, så selv med den mindste mængde line out, vil der let dannes løkker.

Det var denne egenskab ved Banditten, der blæste mig, da jeg begyndte at teste den: Det vil med glæde kaste enhver linje fra en 6wt DT til en 12wt Rio OBS, med sweet spot mellem 8wt og 10wt. Da den kan belaste sig selv under kast med lette liner, virker en 6wt line sat over den til at føles lidt som at kaste en (tung) 6wt CF stang. I den anden ende af spektret fik 12wt'eren det noget ned, men kraftreserven i den store bagdel vil trække den igennem uden at klage. Jeg sammenligner det med en stor V8-dieselmotor med lavt drejningsmoment, som er en fornøjelse at trække ind i.

Jeg er fan af fluestænger, der er kortere end den konventionelle 9'-længde, der ses mest nu. Som stangklasse fungerer de rigtig godt, når man lander en fisk på kajakken og i nærtstående knytnævekampe med brutale fisk. De belaster også styrehjulet mindre på grund af den kortere løftearm. Det er let at tro, at prisen for at bruge en kortere stang er tab af kasteafstand. Jeg formoder, at det kunne være sandt, men ærligt talt, så har jeg ikke lagt mærke til det. Jeg kan sagtens udstanse 90’ kast med korte stænger, og gør det hele dagen. Denne er heller ingen undtagelse: Selvom det "kun" er glas, er en 90' støbning med en 10wt linje ubesværet. Det føles faktisk mere som at kaste en 8wt stang.

Selvfølgelig, hvor Bandit virkelig skinner er snag bashing: korte, hurtige kast, der sigter mod at fiske fra op til 60' væk. Carl McNeil designet råemnet som en torskestang til at sætte masser af skade på store fisk uden frygt for grafiteksplosioner. Jeg byggede min til at tackle big snapper fra min yak, men jeg kan ikke vente med at kaste på mulloway blandt bropylonerne i Swan River denne lørdag aften.

Stangen antog hurtigt kappen som Favorite Rod, da jeg færdigbygget i slutningen af ​​september. Der skal noget MEGET særligt til at vælte den ned. Måske har Carl noget i ærmet til sit næste trick. Det håber jeg ikke, for jeg vil give endnu flere penge ud... :)"


Graeme Hird, Australien. 
Oprindeligt opslået på Australian Saltwater Flyfishing Forum, malet igen med venlig tilladelse.

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod