Announcements

Fluefiske ninjaen

New Zealand Fly Fishing Guide Kunio Onishi

Det er vores største fornøjelse og et absolut privilegium at byde fluefiskerinjaen Kunio Onishi velkommen om bord som vores nyeste episke ambassadør.
Kunio kommer fra Japan og er velkendt for at New Zealand Anglere og især det tohåndsbroderskab. Da New Zealands eneste fuldtids Spey Fishing guide Kunio er en mester i den lange stang, er hans guideoperation http://flyfishingninja.com/  højt anset af kiwier og internationale lystfiskere. Kunio er en vidunderlig lærer og tilbyder også Spey Casting-undervisning.
Som med alle vores ambassadører kom vi først i kontakt med Kunio som kunde efter at have købt et par af vores stangbyggesæt

Velkommen Kunio - vi er helt vilde med at have dig med på holdet!

Kunio Onishi, fluefiske ninja

New Zealand Fly Fishing Guide Kunio Onishi

"Hvornår har jeg sidst ikke været ude at fiske...

Min far var en gal ivrig fisker, dog ikke en fluefisker, han tog mig med ud hver eneste gang, han gik efter en fisk. Min hobby var selvfølgelig at fiske og læse bøger, men bare fiskebøger. Hvis jeg tænker over det, er fiskeri allerede en del af mit liv.

Jeg har en yngre søster, hun plejede at have en alvorlig øresygdom, mor måtte tage hende til speciallægen 3 gange om ugen. Jeg kunne være blevet hjemme alene og læst bøger (jeg havde ikke en Nintendo!), men jeg gik med dem hver eneste gang. Fordi... der var en lille Lure&Fly-butik i nærheden. Jeg var 10 år dengang. Alt i butikken var dyrt for en lille dreng. Jeg kiggede lige på de smukke stænger, hjul, lokker og fluebindematerialer. Ejerne af butikken, hr. og fru Kawamoto, bød mig velkommen hver eneste gang, jeg gik. Det må have været rigtig sjovt og akavet for dem at se et barn alene komme til deres butik. De vidste, at jeg ikke ville købe noget, men de gav mig et dejligt smil og varm atmosfære hver eneste gang, jeg besøgte. Og gæt hvad!? Jeg gik i butikken 3 gange om ugen i omkring 10 måneder og købte ikke noget!

Jeg var allerede blevet forelsket i denne kunst på det tidspunkt. Jeg ville være fluefisker. Jeg sparede hver eneste lommepenge til sættet. Det tog mig mere end et år at spare 7000 Yen ($ NZ92,00). Jeg købte endelig et Shakespeare-begyndersæt, som omfattede en stang, hjul, line, tilspidset leder og 5 tørfluer og 5 streamere. 

Jeg øvede mig i casting hver eneste dag efter skole.

Jeg husker stadig tydeligt, den allerførste fisk, jeg fangede med min fluestang. Lidt regnbueørred. Jeg var en meget glad dreng. 

Snart blev jeg, ligesom andre fluefiskere, virkelig opsat på at fange fisk med mine egne fluer. Jeg blev ved med at hjælpe i mine forældres butik for at spare penge til et fluebindingssæt. Måneder senere købte jeg en billigste Veniard skruestik, saks, spoleholder osv., minimum nødvendigheder. Ejerne af fluebutikken vidste, at jeg stadig ikke havde mange penge, så de donerede venligt til mig resten af ​​de ting, jeg havde brug for, inklusive kroge, tråde og nogle grundlæggende materialer. Hr. Kawamoto tegnede mig endda trin for trin instruktioner til specifikke mønstre. På dette tidspunkt indså jeg, at en fiskende Gud altid var bag min ryg, utrolige ting blev ved med at ske. 

New Zealand Fly Fishing Guide Kunio Onishi

Den allerførste flue, jeg bandt, var en Montana Marabou, og jeg fangede en lillebitte Large Mouth Bass med den. Det uvurderlige øjeblik.

Fra den dag blev jeg bare ustoppelig. Selvfølgelig tog jeg ud at fiske med far, men der er også mange floder og damme omkring vores hjem. Ørred, Largemouth Bass, Snake-Head, Karper... Jeg var så heldig.

På et tidspunkt fiskede mine venner og jeg hver eneste dag, endda tidligt om morgenen, før skolen! 

Jeg var en gal fluefisker i hele min teenageperiode, så en dag, sidst i 1990'erne, startede "Fase 2" af min fluefiskerrejse.

Jeg vidste aldrig, at der var en anden stil af fluefiskeri - Spey.Brug en stor, lang dobbelthåndsstang, manøvrering af 60-80 fod fluesnor ud fra stangspidsen, fej derefter stangen bagud for at skabe en D-løkke og skyd den godt over 100 fod uden et eneste falsk kast Wow …

Andy Murray, Spey castinginstruktør fra House of Hardy kom til Japan for at demonstrere casting. Hans smukke, ubesværede, glatte afstøbninger var uforglemmelige. Det var som magi.

Jeg blev forelsket i Spey-casting-kunsten i dette øjeblik. 

Jeg flyttede fra Japan til New Zealand for omkring 9 år siden med min kiwi-kone og 2 børn, der bor i en lille by kaldet Taupo. 

Jeg er en registreret professionel fluefiskerguide (et stolt medlem af NZPFGA) her på den centrale nordø. Den mægtige Tongariro-flod er kun 35 minutter væk, snesevis af andre utrolige farvande er i 100 km radius. Sikke et sted at være! 

New Zealand  King Fish New Zealand Fly Fishing Guide Kunio Onishi

Jeg elsker at kaste tørfluer/nymfer med Epic 580 i små vandløb, jagte karper og havabbor i Japan hvert år med 888 og forfølge Big Kingfish med min trofaste #10 Bandit på Tauranga-havnen. Jeg elsker også Spey-fiskeri, især i efterår/vinterperioden på mellemstore/store floder og søkanter. Efterhånden som Spey-fiskeri bliver mere populært her i New Zealand, hælder min virksomhed mere til Spey-stilen, jeg går på mange castingskoler og underviser én til én. Folk vil gerne vide, hvordan man kaster, svinger og fanger fisk mere effektivt. Jeg holder også fluebindingskurser med speciale i tubefluer og mønstre i ubuden stil for NZ-floder og søer.

Jeg har købt et latterligt antal stænger, hjul, liner, siden jeg begyndte at fiske, og det gør jeg stadig. Jeg er overbevist om, at jeg som professionel fiskeguide og en gal fluefisker skal vide, hvad der er det nyeste udstyr på markedet, og hvilke der er den rigtige vare.

Og altid... Jeg bruger kun det bedste.

Kunio Onishi, fluefiskeninja

.

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod