Fly Rod Building

Angler Fly Rod Review - Dean Olsen, Nya Zeeland

Tjena,

Jag har avslutat min Epic 580 och tänkte dela med mig av några intryck. För det första gillar jag det mycket. Medan jag är ett barn i grafitåldern, var det första spöet jag fiskade med en Killwell Robin Hood i glasfiber - en blå best med fina röda omslag som lånades av min pappa och som han fortfarande fiskar ibland. Så medan jag försökte hålla ett öppet sinne kunde jag inte låta bli att komma ihåg några av karaktärsbristerna hos några av de gamla glasspöna jag har fiskat genom åren. Jag måste säga på förhand att att jämföra de där vingliga gamla sakerna med Epic 580 är lite som att jämföra cro-magnon-människor med moderna människor, visst använde han verktyg och såg ut som vi gör, men egentligen är de två väldigt, väldigt olika.

När ämnet kom var mitt första intryck hur coolt ämnet såg ut. Dessa ämnen gör galna saker med ljuset som gör att alla grafitämnen jag har byggt på ser lite tråkiga ut. När jag väl byggt färdigt spöet insåg jag snart att mina förutfattade meningar om glasstavar inte gäller min nya lilla olivgröna Epic. Min första utflykt var ett besök i en närliggande bäck för att se om det var kvällsuppgång. Det här är en liten bäck som kräver exakta kast på intervaller på 5-10 meter, och jag är glad att kunna säga att 580:an presterade bra och två feta bruna föll för min dun. Spöet hade den känsla jag hoppades på, men det hade en sprödhet och ryggrad som jag inte förväntade mig men blev positivt överraskad av. När jag sa det reserverade jag mig för omdömet eftersom jag hade ett mer krävande test i åtanke.

I helgen hade jag chansen att ge det lite mer träning i det grunda av Lake Aviemore, där jag lärde mig att kasta en fluga och där jag har förföljt öring i över 20 år. Jag såg fram emot detta, eftersom fiskestilen som jag använder här kräver mycket av ett spö - det måste kunna laddas med bara en 12-14 fots ledare och mindre än en meter lina ut när man smyger sig på fisk, såväl som att kunna kasta långa räckvidder för att fiska avfall och ogräsbäddar, allt detta med flugor som sträcker sig från oviktade #16 nymfer upp till #8 Woolly buggers med mer än sin beskärda andel bly. Jag ska säga det rent ut, jag var imponerad. Trots vissa utmanande förhållanden, inklusive stormande nordväst och höga sjönivåer, missade det lilla gröna spöet inte ett slag och jag var konsekvent imponerad av dess noggrannhet och mångsidighet. Jag erkänner att när jag köpte den hade jag ett snävt utbud av situationer i åtanke, men min erfarenhet hittills visar att detta är ett mångsidigt fiskeredskap som kommer att hålla sig mot de moderna grafitspöna, samtidigt som det har en unik klass om det (som jag sa, de här sakerna ser bra ut). Jag kan ärligt säga att jag tror att detta kommer att bli min go-to 5 vikt, vilket säger något.

Jag har bifogat några bilder - du kommer att se att det slutade med en subtil look med gröna omslag för att smälta in i ämnet med U40 uretanlack. (En trevlig smygande look att smälta in i pilarna).

Skål,

Dekanus

Epic fiberglas flugspö recension

Epic fiberglas flugspö recension

Epic fiberglas flugspö recension

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö