Announcements

Episk flugspörecension i flugfiske och flugbindning i Storbritannien

Ännu en bra recension för Epics, denna gång i Fly Fishing & Flugbindning i Storbritannien.

Spöet var en specialbyggd beställning av Terry Bumford från Truly Custom Rods i Storbritannien. Terry är en av våra godkända Epic Rod Builders i Storbritannien. Du kan se mer av Terrys skapelser på hans hemsida http://www.trulycustomrods.co.uk

Glasfiber utan "wobble"

Flugfiske och flugbindning (UK) juli 2014
Recension av Magnus Angus
Här är ett utdrag:
"Epic böjer sig djupare än jämförbara kolstavar, jag kan inte se varför glasstavar ibland jämförs med käpp.
Jag förväntade mig liksom den gamla, glasstavens vingling och vikt, men det här känns lätt i min hand, handlingen är djupt och säkert en lägre styvhet än jag är van vid. Jag kom på mig själv att sakta ner och jämna ut min gjutning bara lite, vilket förlängde mitt slag.
Loop control är bra. Precision och presentation är båda utmärkta. Ett mycket roligt kast- och fiskeredskap, och ingenting vinglade. Betyget är för en viktlina #4 - jag kan gå en lina tyngre - jag kom på mig själv med att kasta en lång lina relativt lätt, även om det här är ett litet strömspö.
För många år sedan berättade en vän från en redskapshandlare för mig att glasstavar fortfarande blev bättre när grafit och kolfiber ersatte glasfiber.
Om jag går förbi detta kan jag tro det."
Vi gillar den här kommentaren mest -
"Det här ser coolt ut!"
Grattis till ett fantastiskt byggjobb och en bra recension Terry!

Epic flugspö recension Flugfiske och flugbindning

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö