Announcements

3 tips för bättre flugfiskefotografering - En intervju med Steven Ooi

Fly Fishing Photography By Steven Ooi Epic Fly Rods Fly Rod Kits Photo

Steven Ooi Flugfiske Fotografi

Du kanske har sett Stevens otroliga bilder publicerade på Instagram och Facebook som @finripplemedia . Tajmade till perfektion, hans häpnadsväckande bilder av hoppande öring fryser tiden och visar tydligt för oss att ja, öring spårar verkligen insekter på vingen och tar dem i flykten.

Stevens magiska bilder häpnar, gläder och lämnar oss i förundran.

Steven har böjt ett par Epic flugspön i någon säsong nu och vi är glada och oerhört privilegierade att välkomna honom till Epic-familjen som varumärkesambassadör.

Här är en biografi om mannen och hans 3 bästa tips för bättre öringfotografering - håll utkik...

Fotografi för flugfiske för öring

Steve Ooi  flugfiskare, fotograf

Berätta lite om din bakgrund?
Friluftsliv har i stort sett funnits i mitt liv sedan en tidig ålder, mina föräldrar hade resebuggan och tog mig i stort sett på en 13 år lång resa runt Australien, alla de där tidiga camping- och fiskeäventyren som barn satte upp mig med en passion för friluftsliv som har fortsatt i mitt liv. Jag känner mig mest hemma när jag faktiskt inte är hemma, ge mig en sovsäck ett tält, och en miljard stjärnor under Vintergatan och där du hittar mitt hjärta, kasta in mitt flugspö och kamera och det är allt Jag behöver någonsin och kanske en akustisk gitarr. Baserad i Tasmanien är jag ganska lyckligt lottad som är omgiven av ett fantastiskt vackert landskap men också spektakulära flugfiskemöjligheter precis utanför dörren.

Varför började du med fotografering? 
Livet handlar om resan och inte målet,  det är alla de saker vi upplever längs vägen som gör det fantastiskt, ganska ofta tycker jag att samma regel gäller i flugfiske,  Det finns så många intressanta och  vackra stunder  som händer på floden när du fiskar  och  jag ville  att fånga de där speciella känslomässiga ögonblicken  som gör oss upphetsade eller inspirerar oss eller orsakar oss frustration och ibland sorg,  du vet hela livets berg-och-dalbana och flugfiske i allmänhet som förbinder oss med omgivningen. 

Episka flugspön

Vad som spelar roll?
För mig är det de små sakerna, det är ganska lätt att förbise de små sakerna men i verkligheten är det de små detaljerna som skapar helheten.  Små saker spelar verkligen roll, och när du börjar uppskatta de små detaljerna är det lätt att hitta något varje dag som får dig att le och tänka, wow, det är ganska coolt. Den principen gäller i mitt liv för familj, vänner, fiske och fotografering, ta aldrig de små sakerna för givna.

Episka flugspön

Vad är ditt enda råd?
Respektera... Respektera floden omgivningen och den miljön du fiskar i. Om du kan, lämna den i ett bättre skick än du hittade den.  Respektera fiskarna och visa dem den omsorg de förtjänar.  Respektera de andra användarna av den miljön, det spelar ingen roll om de är nybörjare flugfiskare, eller om de är dragfiskare eller betesfiskare eller om den som befinner sig på vattnet visar dem fortfarande respekt och artighet som alla andra, även de kanotister. som kan komma ner för din bäck och skrämma varje fisk längs vägen.  Jag vet att det är irriterande men att bli irriterad kommer bara att förstöra din egen dag,  Jag jobbar fortfarande på att den där inte ska bli så irriterad på kanotisten.  Detta leder mig till ett sista råd, inse och acceptera att du har utrymme för förbättringar i dig själv.  Livet är inte en tävling för att imponera, det är en lärande resa av upplevelser.  När du accepterar att du har gott om utrymme att förbättra och lära dig öppnar du dörren för att göra förändringar som kommer att göra dina egna livserfarenheter bättre.     

öring flugfiske

Vart tar resan dig? 
Ju mer jag kommer in på fotograferingen desto mer inser jag hur viktig delningsaspekten är.  Att dela upplevelsen är en av de mest givande delarna av flugfiske, det är därför jag i framtiden hoppas kunna fiska med fler människor på en flod, sjö eller bäck någonstans som delar de upplevelserna istället för att fiska själv så ofta. Ärligt talat blir jag lika exalterad av att se andra fånga en fisk, ibland till och med mer upphetsad än om jag hade fångat den. Ganska ofta är det inte den största fisken som gör ögonblicket minnesvärt,  men det är människorna du delade upplevelsen med som gör det speciellt. Vem som delar vinner är min framtid mottot att leva efter, dela resan.   

Epic kolfibergrafit flugspö

Stevens 3 bästa tips för bättre flugfiskefotografering

  1. Ha alltid din kamerauppställning redo för snabba actionbilder innan du kliver på vattnet, det är för sent att ändra objektiv och inställningar när handlingen börjar. 
  2. Dubbelkolla din bakgrund för allt som kan se distraherande och malplacerat ut men leta också efter snygga kompositioner med ledande linjer. 
  3. Ta bilder som berättar historier, fiske är en resa och foton kan vara ett fantastiskt sätt att ta med människor på den resan, inkludera de små detaljerna som gör resan minnesvärd, den är mycket mer än bara fisken som gör den speciell.

Läs nästa

Fly Rod Kits fly rod building kits
Fly Rod building kits how to build a fly rod

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö