Epic Custom Build

Det gör alltid vår dag att få ett e-postmeddelande från en av våra kunder, ännu mer om det innehåller bilder på deras specialbyggda. Här är en anteckning från Clinton i Australien - Älska de där klara omslagen och rödfärgade trimerna!

Underbart bygge, tack för bilderna Clinton!

Hej Carl,
Jag har byggt klart Epic 580. Det var mitt första spöbyggeprojekt och det finns ett par saker jag skulle göra annorlunda, men totalt sett blev det ganska bra. Jag höll det enkelt med vita sidenlindningar med en röd kant. Några bilder bifogade.

Ännu viktigare är att jag är mycket imponerad av spöets kastverkan. Du har gjort ett jättebra jobb. Det tog mig cirka 5 minuter att inse att jag skulle övermanna mitt framåtslag och att sakta ner det lite mer (jag fick svansöglor precis i slutet när ledaren vände). Men när jag väl räknat ut det var det rent castingglädje. Det är något så njutbart i att sakta ner den och låta spöet göra jobbet. Samtidigt är det kul att slå ut långa kast med ett snabbspö, men det blir tröttsamt över ett långt pass på vattnet och det är inte det jag kommer att använda det här spöet till. Epic rullar också mycket bättre än någon av mina kolfiberstavar.

Jag provade en 4 och 6 wt linje på den eftersom jag inte har köpt en 5 wt linje än. Den hanterade båda bra, med 6 wt kändes uppenbarligen bättre och lastade vägen fint. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna komma undan med att använda den linan på spöet på lång sikt, men jag kommer att köpa en Rio Trout LT-lina i en 5 wt eftersom jag gillar den mer skonsamma frontavsmalningen jämfört med Rio Gold som jag för närvarande använder på den .
Hur som helst, tack för den stora blanketten och jag ser fram emot att avsluta den i många år framöver.

Skål, Clinton.


Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö