Flygspön i glasfiber och stora tanddjur

Fiberglass Fly Rods 12 wt

GLASBÖJNING I CYKLONERNA

När jag klev av det lilla charterflyget 1:45 till Farquhar Atoll på Seychellerna, det första jag såg var FlyCastaways chefsguide Tim Babichs ansikte, med ett skägg som såg ut som om han hade stått lite för nära elden.. Sjungit och blekt.. "Dre, det har varit HOT AS HELL" kom ut mellan de uttorkade läpparna.. Tydligen hade de senaste 4 veckorna varit de hetaste och plattaste som laget hade upplevt på över ett decennium av fiske på Seychellernas yttre atollen.
Vårt svettiga upphetsade gäng på 12, mellan klunkar av vatten pepprade Timmo och kollegan Wes de Klerk om föregående resa, förhållanden, fisk etc, och försökte plocka fram vad vi hade framför oss de kommande 7 dagarna.

Episka flugspön i glasfiber

Eftersom jag var min tredje resa tillbaka till Providence Atoll, juvelen i Crown of Flycastaways Seychellernas verksamhet, var jag nervös för superlugna varma förhållanden. Providence är mer av ett enormt grunt Seamount än din typiska Seychelliska Atoll... med väldigt lite barriärrev är det en 400 plus kvadratkilometer mardröm av sköldpaddsgräslägenheter, kanaler, laguner och gud vet vad mer.

Jag hoppades omedelbart på lite vind och svalare förhållanden under vår kommande vecka... kanske hoppades jag lite hårt..

Konservativt har mindre än 50 % av atollen någonsin fiskats.. Den är för stor, för ständigt föränderlig, för svår att navigera säkert med extrema tidvatten, och tack och lov har de goda människorna på FCA en mycket begränsad säsong på bara 12 veckor om året , vilket betyder att den förblir orörd och orörd. För de flesta låter lugna vindstilla förhållanden idealiska för flugfiske. Men lugna förhållanden ger varmt vatten. Efter att ha upplevt några dagar av "The Heat" på tidigare resor, som kan förvandla otroligt produktiva lägenheter till ödsliga badkar, hoppades jag omedelbart på lite vind och svalare förhållanden under vår kommande vecka... kanske jag hoppades lite hårt. .

Bohar Flugfiske i glasfiber

De kommande 6 dagarna såg våra förhållanden gå från heta som hades till fullt kaos med vår trupp glada skojare som fångade kanten av cyklonen Kenneth som rörde sig över norra Madagaskar på väg för att straffa Moçambique... Detta innebar tuffare fiskeförhållanden för vår grupp, med vindbyar uppåt på 65 knop, och 8 till 10 fots hav som stöter på MV Maya's Dugong, vårt moderskepp hemifrån mot slutet av vår resa, och återresan tillbaka från Providence till Farquhar. Men fisketurer är gjorda av den här typen av äventyr i ogynnsamma tillstånd... och med en fantastisk grupp välresta och galna fiskar ombord gjorde vi det bästa av förhållandena, och med det otroligt hårda arbetet från FCAs guideteam fiskade vi hårt , och fick våra bara belöningar.

Gt på glasfiber flugspö

Mitt huvudfokus var att få min Epic Boca Grande att böjas ordentligt på några anständiga GT:er... Och även om kraftiga vindar och regniga över kastförhållanden innebar att det var tuffare än vanligt att se dessa marodörer över sköldpaddsgräset, så fick jag sätta Bocaen i arbete på någon fena perfect flats Savages.. Resans fisk för mig som en ligist på runt 105 cm som jag såg när jag försökte tända en cigarett mitt i ett ylande regn... Tappade biggien, gjorde ett kort kast för att sätta odjuret flugan i hans väg , över vatten så grunt att hans rygg och en stor del av ryggen var helt ute i vattnet, med knappt något utrymme att ta bort flugan, fisken laddade flugan och åt med ledarknuten väl innanför guiderna... ett par sekunder vitt vatten som slog mot mina fötter när jag satte kroken hårt, tills han hittade dragkraft och tog sig ut på djupare vatten... äntligen fick jag chansen att sätta Boca i arbete, jag klämde fast så hårt jag kunde på Fortuna X3 och lutade mig tillbaka in i den där ljuva kurvan... vilken känsla... Han kämpade smutsigt, letade efter korallhuvuden och allt annat han kunde, men att kunna luta sig hårt och använda den låga kraften från Boca fick honom att slå och posera för bilder tillsammans med en trevlig Bohar Snapper min kompis Warwick fick dödskallen släpad ut ur den grunda lagunen vi gick.

"Det finns större chans att dansa med djävulen på Providence än någonstans jag någonsin har varit"

Giant Trevally Epic Boca grande 12wt flugspö

Högt på listan var att rikta in den berömda Bumphead Papegojfisken på min 10-viktsbandit, men medan vi såg ett fåtal av dessa fiskar, hade byggnadens vårvatten dem på lägenheterna under kortare perioder, så medan vi hade några skott, vi kom inte i kontakt med någon av de gröna freaks... de måste vänta på nästa resa för att bråka med banditen. Men tidigt i veckan innan vindarna och regnet verkligen slog oss i röven hade vi några fantastiska bilder på Tailing Triggerfish. De här små clownerna har blivit en fast favorit för mig, och efter att ha fått mig i röv många gånger under tidigare resor, blev jag väldigt peppad över att få några bra bilder på dessa små jävlar.

Kirurg fisk på fluga

Jag hakade 4 under de första två dagarna, med de två första dragkrokarna efter korta tjafs, men de nästa två satt fast! För sådana löjligt udda saker är makten de besitter overklig. De kommer att hitta ett korallhuvud, revkant, eller helt enkelt bara bita igenom din krok om de får en halv chans.. Banditen gick till stan på dessa jävlar, och jag var jättesugen på att lämna in mina två bästa Yellow Margin Triggers kort följd på dag 2.

du vinner en del du förlorar en del, men det är alltid kul.

Trigga fisk på fluga Epic flugspön

Resten av resan var en suddig suddig mängd galna mängder av Bohar Snapper, African Marble Grouper, Camouflage Grouper och alla möjliga andra bestar på lägenheterna.. Med GT-fisket var tuffare än vanligt (vi lyckades fortfarande med 55 för veckan) vi fortsatte med att åka till stan på "2nd tier"-arterna... I sanning skulle jag resa lika långt för att jaga de här sakerna eftersom det inte finns många platser i världen där du kan trassla till enorma Grouper och Snapper i enorma antal i en fot vatten medan man vadar i lägenheterna. Fantastiskt "Hit & Hold"-fiske, där du bokstavligen tar en lina när du blir uppäten och håll dig för att de är på väg tillbaka till sitt korallhuvud med massor av kraft... gör eller bryt... du vinner en del du förlorar en del, men dess alltid en viskning.

Jätte Trevally på glasfiber

Som Mike Dawes från World Cast Anglers, en man som har fiskat fler ställen än de flesta, som var en av vår resa säger "Det finns större chans att dansa med djävulen på Providence än någonstans jag någonsin har varit", och för mig är detta summan upp den här platsen perfekt... fisk, förhållanden, väder, kaos... det gör aldrig besviken... även under förmodligen de tuffaste möjliga förhållanden, upplevde vi alla fortfarande livets resa..

Triggerfish på flygspö av glasfiber

Stort tack till Tim, Wes, Brendan och Justin, de otroliga FlyCastaway-guiderna... dessa killar är helt enkelt de bästa... och besättningen på MV Maya Dugong, för att de tog hand om detta vilda gäng missanpassade, ett MASSIVT tack!

Vi kommer tillbaka... förr hellre än senare hoppas jag.. Min Bandit har ett möte med en Bumpie och min Boca med en 125cm plus GT.
Dre

Flugspön som användes på denna resa var:

Boca Grande, 12wt FastGlass

12 vikts flugspö

Bandit 10wt flugspö

10 wt flugspö

Läs nästa

Fly Reel how to balance a fly rod
The most basic rule of fly fishing - fly fishing with my Father

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö