Gear

Fältrapport - The Epic 888 FastGlass II flugspö

8 weight fiberglass fly rod
Redfish på Epic 888 8 wt glasfiber flugspöEpic 8 wt fiberglas flugspö Fastglass II recension Redfish
Epic 888 är ett av våra mest mångsidiga och populära flugspön. Otroligt tuff men skonsam mot både tippets och fiskar, 888 är perfekt lämpad för att jaga stora ben, gädda, musky, Golden Dorado, Stripers, Jacks och Snook.
Jeremiah Clark sätter sitt arbete på den vackra kungsfisken i backcountry Charleston. Här lämnar han en rapport om den uppdaterade Epic 888 FastGlass Fly Rod komplett med en uppsättning fantastiska bilder.

För några år sedan blev jag introducerad till Epic glasfiberspön när jag fiskade med Jack Kos på en nyzeeländsk vårbäck. Den 5wt vi använde var massor av roliga, och när jag frågade mer om företaget fick jag veta att de också gjorde en killer 8wt. Detta toppade verkligen mitt intresse då jag tillbringar det mesta av min tid på vattnet med en 8wt i handen och jagar efterkungsfisk över hela Lowcountry of South Carolina. Strax efter det hade jag en egen 888 och det blev snabbt spöet jag sträckte mig efter varje gång jag tog ut skidan.

Jag trodde inte riktigt att det kunde göras förbättringar på den gamla och var ärligt talat lite tveksam när jag hörde att det fanns en nyare modell med uppgraderingar. Jag behövde inte vänta länge för att ta reda på det själv, eftersom jag nyligen har lagt till en i mitt koger. Som det visar sig, killarna på Swift vet vad de gör (inte förvånad) och den här nya och förbättrade 888:an är otrolig. Min gamla, misshandlade arbetshäst på en 8wt kan nu ge reservtjänst, medan denna glänsande blå skapelse får första utmärkelsen uppe på fören.

Det är två huvudsakliga saker som jag märkte med denna nya 888:

1 - det är lättare i handen, och
2 - det har mer "känsla"

Jag började säga att det var "långsammare action", men jag tror inte att det beskriver det exakt. Det finns bara mer en koppling till vad som händer med skådespelaren. Den kommer fortfarande att göra vad du än säger till den, oavsett om det är en skön mjuklandning under lugna förhållanden eller att slå in i en hård motvind. 

Jag gillar det.

Jeremiah Clark bor i Charleston, South Carolina där han fiskar i backcountryn och, som du kan se, tar ganska dåliga bilder.
Rödfisk flugfiske Epic 8 wt fiberglas flugspö Fastglass II recensionKungsfisk på Epic 888 Glasfiberflugspö
Kungsfisk på Epic 888Kungsfisk på Epic 888 GlasfiberflugspöRöd fisk
Kungsfisk på Epic 888Jeremiah Clark sätter sitt arbete på den vackra kungsfisken i backcountry Charleston. Här lämnar han en rapport om den uppdaterade Epic 888 FastGlass Fly Rod komplett med en uppsättning fantastiska bilder.Rödfisk i glas

Läs nästa

Cutthroat trout on fiberglass fly rods
Buod a fly rod with our fly rod building kits this Christmas

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö