Adventure

Flugfiske vid floden Limay

Fly Fishing the Limay Rover with an Epic 8 weight fiberglass fly rod

"Fish the Limay, fish it smooth" EPIC 888 Fast Glass II.

Det är slutet på fiskesäsongen i Patagonien, Argentina. Två av mina kompisar, Marcos Hlace, Diego Soto och jag bestämde mig för att fiska efter den mäktiga migrerande öringen vid den övre Limayfloden, ett "måste" minst en gång i livet.

Under de senaste åren har fiskare som riktar in sig på dessa enorma öringar medan de vadar mest av sin tid med att kasta på grund av de magnifika förhållanden som denna flod erbjuder för denna typ av fiske. Det enda andra sättet att fiska är att driva en båt och kasta flugor från den och leta efter vatten.

Vi älskar att vada så vi bestämde oss för att komma dit och svinga några flugor.
Marcos, berättade för mig från början att han har något som jag borde prova. "Söta grejer" bekräftade han. Och visst var det det! Jag fick möjlighet att fiska med ett Epic Fastglass II 888 flugspö .

Jag tänkte att det skulle vara väldigt intressant att testa denna skönhet med en enhandsspeylina och prova dessa kraftfulla flyttfiskar. När vi riktar in oss på dessa fiskar vid den här tiden på året (maj månad) fiskar vi mest sjunklinor så jag bestämde mig för att para ihop den med en 225 grain sink 3ips single hand Skagit body style och en 60 grain sink 6ips sinking tip som matchade 888 perfekt.

8 wt flugspö

Eftersom det var min allra första gång med 888:an började jag med en liten volframpärla svart och lila igel knuten på en #6 krok, jag kände mig väldigt mycket bekväm med antingen vattenburen förankrad gjutning (snap-T mestadels) och luftfödd förankrad gjutning (enkel spey mestadels) båda fungerade perfekt.

Sättet du känner belastningen på den här stickan är väldigt lik vilken glasfiberstav som helst, men så fort Epic börjar lossa... det är då allt är annorlunda... 888:an har en otrolig återhämtningshastighet och du känner det, så när det kommer till singel hand spey casting du behöver verkligen lugna ner dig och låta spöet göra jobbet och det gör verkligen jobbet! Ju jämnare och lugnare du utför gjutningen desto bättre gjuter den!

flygspö i glasfiber bästa flugspön

Vi tillbringade en timme med att fiska den första delen av floden och Marcos föreslog att vi skulle gå vidare ner till en vacker åk där han påstod att det fanns en stor mängd fisk som höll, och det gjorde det verkligen, efter de första 10 kasten hakade jag fast i en vacker hona klädd i höstfärger, den här gången använde jag exakt samma linje men i det här fallet en kombination av "Monkey Minnow fly" mönster storlek #4 vit och chartreuse.

Vad kan vara bättre än att jaga migrerande öring i Patagonien med vänner? Gunga med glasfiber!!!

Tajta linjer!

Marcelo Widmann.

Fotografi: Marcos Hlace.
Spö: EPIC #8 888 Fastglass II flugspö
Linje: Single Hand Skagit body 225 grains 3ips. Tips 60 grains.
Plats: Upper Limay. San Carlos de Bariloche.

Flugspönflugspön

Läs nästa

fly casting improve your distance
Fly fishing Knots how to tie the slim beauty knot step 3

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö