Clips

Monster Gädda På Epic FastGlass

Pike on fibreglass fly rods 10 wt Fiberglass fly rod

Alaskan glasböjare. Big Northern Pike på episka flugspön.

Monster Pike på Epic Fiberglass flugspön

En veckolång resa med att böja glas på jordens bästa plats för stora gäddor! Fiska i Innoko-floden med Midnight Sun Trophy Pike. Spön används & missbrukas, The Bulletproof Epic Bandit - 10 vikt .

Kort klipp av den mycket begåvade Norbert Renaud!

Alaskan Glass Benders

"Mitt namn är Norbert Renaud,

Jag kommer ursprungligen från Frankrike, men bodde större delen av mitt liv på Irland. Min far upptäckte Irland först i slutet av sextiotalet för en fiskesemester och blev snabbt kär i stället och bestämde sig för att flytta permanent. Som fiskare är det svårt att inte gilla den här delen av Irland. Med 365 sjöar och floder i en liten radie erbjuder denna plats ett brett utbud av fiskestilar. Från små floder till stora sjöar är gäddor det huvudsakliga rovdjuret här. Med ett tempererat klimat kan de växa snabbt och stora älskar att äta flugor. Berättelserna är sanna, irländska gäddor är hårda kämpar och kommer att testa din utrustning.
Flugfisket kom ganska sent i mitt fiskeliv, jag fiskade "vanliga" redskap i flera år, från spinning till havsfiske, jag provade allt fiskerelaterat.
Flugbindningen började samma dag som jag valde ett flugspö, för mig är de två starkt sammanlänkade. Känslan av att lura en stor fisk på sitt eget skapande är oslagbar.
Jag binder för mig själv, och för kunder som besöker min fiskestuga det. Det är en liten lodge, max 10 spön per vecka, genom åren är gästerna nästan alla vänner nu. ( www.ile-verte.com )
När jag kan gillar jag att resa utomlands, för mig själv eller som värdresor, som den senaste i Alaska.
Nuförtiden fiskar jag bara glasfiberspön, jag tycker att de är så beroendeframkallande, från kasten till att slåss mot en troféfisk att de aldrig sviker mig. Mellan att driva lodgen, guida, binda flugor försöker jag dela några av mina erfarenheter via sociala medier. När jag började flugfiska efter gädda var väldigt lite tillgängligt online, så i början startade jag en blogg som fortfarande finns... ( www.norbertrenaud.blogspot.com ) men nu är jag mer aktiv på Instagram och YouTube."

Flugspön används - The Epic Bandit

Epic Bandit 10wt glasfiber flugspö

Läs nästa

New Zealand Fly Fishing Guide Kunio Onishi
Stealth in fly fishing

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö