Vinterflugfiske med Brian O'Keefe

Winter Fly Fishing In New Zealand

Vinterflugfiske med Brian O'Keefe

En termos med varm choklad, plus snaps.

Medan våra kompisar i nordliga klimat fortfarande får det kallt, här nere på södra halvklotet njuter vi fortfarande av sommarsäsongen.

Jag pratade nyligen med min kompis Brian O'Keefe om vad han hade för sig under vintermånaderna, och efter att ha kommit hem från en ljummen resa till Patagonien var han direkt tillbaka i det - i snön.
I Nya Zeeland hänger alla utom de mest härdade sportfiskarna upp sina redskap på vintern, så jag hade några frågor.

Den här mannen är fiskig!

(Vad som gör den här lilla fotouppsatsen desto mer speciell är att Brian tog alla dessa bilder, i kylan med sin iPhone)
~ Carl

En chatt med Brian


Carl: Ett tufft läge?
Brian: En plats nära hemmet. Östra Oregon, cirka 25 minuter till mitt första gips.

Carl: Medeltemperatur?

Brian: 28°F till 38°F (dvs -2°C till 3°C)

Carl: Vilka flugor fiskar du Brian?

Brian: Vintermyggfiske - 7X tippet, storlek 22 vuxen midge.

Carl: Herre, det finns inte en fluga i storlek 22 i någon av mina boxar

Carl: Hur länge kan man fiska innan köldskador sätter in?

Brian: Ungefär 45 minuter, sedan en uppvärmningssession (i lastbilen, värmesprängning, en kall öl är fortfarande bra, kanske bättre, och en Almond Joy. Jag vet var det finns några små varma källor och jag värmer upp min händer och fötter Jag tror att du får fart på din cirkulation genom att veva "The Doors".

Jag tror att kalla fingrar är ärftligt. Mina vänner av svenskt ursprung (män, bli inte upphetsade!) kan dra upp ankarrep hela dagen och inte bli kalla fingrar. Jag är en och klar. Tack gode gud för bonefish.


Carl: Gör du något för att hindra guiderna från att isa över?

Brian: Inte riktigt. Jag bara swisha mitt spö under vattnet i några sekunder vartannat kast. Jag hatar när guiderna fryser fast och en stor fisk slår och den bryter av eftersom linan är frusen i spöet. %$#@&^%$!!!!


Carl: Något mer du vill nämna eller inkludera?

Brian: JA!! En termos med varm choklad, plus snaps (jag rekommenderar 100 proof). Visste du att jag var personen som introducerade NZ för tequila? En annan dag, en annan historia. Mt. Hutt kommer aldrig att bli sig lik...

VinterflugfiskeVinterflugfiskeVinterflugfiskeVinterflugfiskeVinterflugfiskeVinterflugfiskebästa flugspöet för Nya Zeelandbästa flugspöet för Nya Zeelandbästa flugspöet för Nya Zeelandbästa flugspöet för Nya Zeelandbästa flugspöet för Nya Zeelandbästa flugspöet för Nya Zeeland

Läs nästa

Fly Rod Building videos and resources instructions for building a fly rod with our fly rod building kits
Lake Wanaka

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö