Gear

"De ser ud til at være skudsikre" - En episk fluestanganmeldelse fra Peter Hayes

Peter Hayes er fluekaster, lystfisker og kastelærer uden jævnaldrende.
International Federation of Fly Fishers Master Casting Instructor, Fly Casting Board of Governors og 10 gange Australian Flue Casting Champion, han har konkurreret i international konkurrence i både fluekastning og fluefiskeri mesterskaber  vundet sølv- og bronzemedaljer ved flere lejligheder.
Jeg ville have svært ved at finde på en mere talentfuld, dygtig og underholdende fluekaster eller lærer, og jeg har mødt et par stykker.

Jeg har været meget priviligeret over at have haft Peter til at fiske vores Epic stænger i Australien, New Zealand, Sydafrika og Alaska i næsten  to sæsoner (og prøvede sit bedste for at knække dem) dette er hvad Peter har at sige:

 

Epic Fiberglass Flue Rod Review.

Peter Hayes. Peter Hayes Fluefiskeri http://www.peterhayesflyfishing.com/

Jeg tror, ​​det var tilbage i 2008, hvor jeg sad med min International Federation of Fly Fishers Master Casting Instructors (MCI) ) eksamen i Queensland. De rejsende internationale eksaminatorer var lige kommet fra en testbegivenhed i New Zealand, og jeg spurgte dem, om de havde mødt nogen særlig glatte eller kloge castere derovre, mens de testede.

Carl McNeils navn blev citeret af dem alle sammen .

Jeg havde aldrig hørt om Carl på det tidspunkt, men så kom "Once in a Blue Moon" og derefter "Casts that Catch Fish". Carl var nu på verdensscenen.

Jeg deltog sammen med andre australske MCI'er, Matt Howell, Simon Zarifeh og Tony Loader i en casting-eksamensbegivenhed i oktober 2012 i Christchurch. Denne begivenhed var arrangeret af Carl og arrangeret af Christchurch Fly Fishing Club.

Læs mere om dette på min blog.

Carl havde netop modtaget forsendelsen af ​​den endelige prototype 'Epic' glasfiberemner, der han havde arbejdet flittigt på det seneste år. Nu har jeg altid elsket blødere actionstænger med mere følelse, og jeg kan ikke fortælle dig, hvor begejstret jeg var for at prøve dem.

Som en sidebemærkning. For mange år siden var jeg en handy turneringscaster. Ti gange australsk mester faktisk. Du ved…. det hele sluttede, talentet slap op - den dag min Fenwick 1021 glasfiberstang blev kørt over på parkeringspladsen af ​​en makker. En meget trist, men sand historie. Jeg støbte aldrig særlig godt efter det ved at bruge kulfiberstænger.

Epic 580 Fiberglass Fly Rod Review
Episke stænger er hårde. Epic 580 (8ft, 5weight stang)Billede og laks af Peter Hayes.

Så tilbage til Christchurch formede drengene sig, og Carl fik et par forskellige prototypestænger frem. Vi kastede korte ryddelige sløjfer ind i og på tværs af vinden. Vi rullekast, kurvestøbt og reparerede. Hver af os viser frem, prøver at gå en op. Så skete det - den store rollebesætning. Howell ville ikke opgive stangen, og han var ude over 100 fod med Epic 8 fod #5. Det så meget imponerende ud.

Zarifeh var ved at væde sig selv – han troede, at han kunne gøre det bedre. Det gjorde han ikke.

Jeg tog stangen, trak yderligere 3 meter af (de lagde ikke mærke til, at jeg allerede havde trukket 4 meter op, mens jeg snakkede med dem) og smed heldigvis lederen alle vej til Twizel! Linjen ramte hjulet hårdt, og gutterne gav mig modvilligt æren for at vinde. En lykkelig slutning.

Vi var virkelig alle så meget imponerede over den tætte finesse, men også den dybe kraft, når det kræves, som vil stå disse stænger i god stand til enhver fiskesituation. Mens de kaster som dæmoner, ville de være bedst i fiskesituationer.

Epic 580 Fiberglass Fly Rod Review
Ikke en dårlig fisk for en 8 fod 5# glasfiber fluestang. Selvfølgelig er lystfiskeren også ret handy

Jeg kan fortælle dig, at stængerne er i stand til at kaste en silkeblød bolsjerløkke til tørfluearbejde, de er i stand til at give sensationel feedback til hånden for alle finesselinjens manipulationskast, og de vil kaste en tung flue lang hvis du har brug for det.

Jeg nød Carls 7'6" 4 vægt så meget, at jeg brugte den i ugen til at fiske efter 4 pund regnbuer. Det var sensationelt. Tjek Facebook-headerbilledet på peterhayesflyfishing. Dette var et fantastisk billede taget af Simon Zarifeh. Jeg prøvede så hårdt at knække den lille stang den uge, og det var umuligt. Det var Carl glad for!

Siden da har jeg undervist i casting og fisket med Epic 8’ #5 i Sydafrika, hvor jeg fangede den fantastiske gulfisk. Jeg har fanget 15 – 20 pund laks i Alaska og store regnbuer i British Columbia. Jeg har hoppet op og ned på den på parkeringspladser for at demonstrere sejheden og faktisk sat en rimelig flænge i numsedelen, der ikke gør det synes at have en betydning for stangens strukturelle styrke.

Det har været en fornøjelse at bruge af mig og alle de hundredvis af mennesker, der har castet det.

Jeg kan ikke vente med at få fat i 7'6" # 4 igen. (hør det Carl)

For at opsummere,

Min krystalkugle fortæller mig to ting om fluefiskeri i disse dage. Den ene er, at vi alle vil bruge flere og flere spey casting/konstant tension casting teknikker i fremtiden med vores single-handed stænger. Mine castingtimer viser allerede denne tendens.

Og for det andet. Efterhånden som folk bliver mere kræsne kastere og fiskere, vil de migrere mod blødere stænger som sukkerrør og glasfiber. Den vidunderlige Sage Circa vidner om dette faktum.

Dette nye S2-glas, som Epic-stængerne er lavet af, er på ingen måde som det gamle glasfiber.

Epic Rods er ikke tunge i hånden. De er meget robuste, og jeg tvivler på, at du muligvis kan bryde en. De har en smuk følelse og giver meningsfuld feedback til din hjerne gennem din kastehånd. Jeg tror, ​​du vil støbe dem mere nøjagtigt end en stivere grafitstang. De støber silkebløde løkker meget langt, hvis du har brug for det. De bekæmper fisk med mere finesse og føler noget, som min Taransky-rørstang gør. Det er venligere for fiskene på denne måde. Polstringen i disse S2-glasstænger vil tabe dig mindre fisk.

Jeg tror, ​​du kan slå dem hele dagen med perlehoveder, og det betyder ikke noget. Hvis du kun skulle tage én stang med på en fisketur, hvor sejhed og holdbarhed betød noget, så skulle det nok være en Epic glasstang. De ser ud til at være skudsikre.

Hvor er ulempen? Nå, Carl har lavet dem i 3 stykker, men det heldige er, at længden trukket ned på 32 " stadig passer i min Simms duffelbag ( 7'6"  #4 – 3 stykker vil selvfølgelig være kortere). Jeg kan ikke knække stangen på midten for at sætte i bilen, ligesom jeg kan med en 4-delt stang. Jeg er ved at vænne mig til at holde det i hel – det er alligevel ikke så længe.

Selvom en plastikstang ikke kan måle sig med håndværket og skønheden i min håndlavede rørstang af Nick Taransky - det forsøger de ikke.

Gå og prøv en. Du vil ikke blive skuffet.

Peter Hayes

Epic 580 Fiberglass Fly Rod Review
Peter med en smuk fjeldørred, Epic 580 & Ari T Hart hjul. Dejligt.
.

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod