Adventure

Enhver fluefisker bør eje mindst én anstændig glasfluestang

5 weight Fiberglass glass fly rod

En tohånds bekendelser - Hvordan min glasfluestang forbedrede mit fluekast

Jeg modtog min første fluestang af glasfiber nogensinde fra de venlige folk hos Epic Fly Rods (det nye Reference 580 FastGlass) og brugte et par gode dage på floden for at lære det at kende. 

Min konklusion er; Jeg synes, at alle, der fluefisker, bør have mindst én kvalitetsglasfluestang i deres arsenal. 

Her er baggrunden for det; Hvis du kun nogensinde har støbt kulstof fluestænger, når du tager en glasstang op og kaster den, vil du sandsynligvis tænke "det her er et mærkeligt og usædvanligt dyr." Du synes måske, at stangen føles lidt tungere, end du er vant til, og den vil højst sandsynligt føles blødere og fyldigere bøjning end de kulfiberstænger, du vil være mere vant til.

5 weight fiberglass fly rod

Tja, jeg kan personligt fortælle dig, at moderne glasfluestænger er masser af sjov og giver nogle reelle fordele for fluefiskere.

Min første gang med min nye FastGlass fluestang mindede mig om første gang, jeg kastede en tohånds fluestang efter steelhead i Pacific Northwest tilbage i USA. 

Kasteslaget var så fremmed for mig, og stangen føltes som et 13 ½ fod langt stykke delvist kogt spaghetti. Jo hurtigere og hårdere jeg prøvede at kaste, jo værre blev resultatet. Det var først efter mange års øvelse og mentoruddannelse af nogle af de bedste steelhead-guider i PNW, at jeg indså, at jo langsommere du går, jo bedre er resultatet. 

Det samme gælder for at lære at bruge en glasstang. Du skal bremse dine frem- og tilbagekast. Når du mestrer det, er kaste- og fluepræsentationen så glat som smør.

Jeg har også opdaget et par andre fordele ved at bruge en glasstang. Tørflue- og nymfepræsentationer er mere jævne, du kan spille en fisk hårdere, få den hurtigere til nettet, og på grund af den blødere spids er du mindre tilbøjelig til at brække en fisk af. At lande din fisk hurtigere er også gavnligt for fisken, hvis du øver dig på catch-and-release, som de fleste af os nok burde i disse dage.

Som du kan se på de medfølgende billeder, er det solide New Zealandske ørreder, og det kræver en del dygtighed og en seriøs fluestang at lande disse store fisk.

Epic fiberglass fly rod

Når man kaster en tohåndsstang til steelhead, lærer man en masse tålmodighed. Hvis du krogede og landede én fisk på en udflugt, blev det betragtet som en vellykket dag. Derfor ændrede jeg mening tilbage på PNW steelhead-floderne. Jeg besluttede, at jeg skulle ud og øve mit dobbelthåndskast, og hvis jeg får en fisk - fantastisk! Jeg får en enorm glæde af at arbejde med min fluekastning. Det har været den samme sjove og lærerige oplevelse at få mit hoved til at kaste en glasfluestang godt.

En af de uventede fordele, som jeg har oplevet i alt dette, er, at ved at lære at kaste en glasstang bedre, gjorde det min støbning med mine kulstænger endnu bedre. Min nøjagtighed og præsentation er blevet meget bedre. Derudover er glasfluestænger gode støttestænger, især hvis du er på vandretur i baglandet i et par dage. 476 Packlight eller 580 FastGlass er fremragende ledsagere til 5 vægt 590G grafit (kulfiber) fluestang eller 690G carbon fluestænger.

Håber dette hjælper jer alle sammen.

Stramme linjer,

Dan

Læs næste

Epic fly rods the worlds best fly rods news article
Fly Rod Building Kits - how to build a fly rod

Choose the right fly rod

Take our quick quiz and we'll find the perfect fly rod for you!

Find my perfect fly rod