Fly Casting

Macauley Lord

Här på Swift får vi bygga flugspön för några ganska intressanta kunder och från alla samhällsskikt. Det finns fler än ett par rockstjärnor och minst en mega filmstjärna (som vi känner till) där ute som kastar ett Epic flugspö, men de kunder som ger mig den största spänningen är de som undervisar i flugkastning.

Det här är personerna jag har följt, läst om, lärt mig av och i några fall haft turen att ta instruktioner från och till och med spela med.

Även om jag aldrig har träffat Macauley Lord, har jag länge beundrat hans pragmatiska no-nonsens inställning till flugkastning och undervisning. Det behöver inte sägas att det var en enorm spänning att beställa ett flugspö för Macauley, men inte i närheten av den spänning vi fick när vi fick det här mejlet på kontoret den här veckan.

...Visst önskar jag kunde säga att jag har landat 70 fiskar på min 580 .

Ämne: Jag älskar min 580!

Hej Carl,

Jag har fiskat min So Blue 580 tre gånger nu och har ägnat lite tid åt att kasta den på gården. Endast ett annat spö under min livstid har gett mig så mycket glädje [en gammal Sage 389 VPS-L]. Jag har landat cirka 70 fiskar på den, inklusive några småsmåabborrar i 3-lb-klassen, och har bekvämt kastat några stora [#4] Tjernobyler med den. Den gör allt jag vill att ett spö ska göra, förutom att gå långt med ett kort slag.

Detta spö är en magnifik prestation och jag lovsjunger dess lov [tillsammans med Craig Buckbees 686] till alla seriösa flyroddare jag känner.

Med djupt tack,

Macauley

N. Macauley Lord

Macauley Lord är en känd amerikansk fluggjutningsinstruktör och författare. Macauley har flera flugkastningskvalifikationer från International Federation Of Fly Fishers (tidigare FFF) och blev 1995 certifierad som Master Fly Casting Instructor.

I augusti 2012 tilldelades Lord den högsta utmärkelsen inom flugkastningsvärlden, det prestigefyllda Lifetime Achievement Award från Federation of Fly Fishers . Ett pressmeddelande vid den tiden sa "hans ord, som hans instruktioner visar både nybörjare och experter hur de kan ta sina färdigheter till nästa nivå, med fokus på många av de små gjutningsteknikerna som stegvis leder till att helheten blir mer framgångsrik i vattnet .”

Craig Buckbee är också en IFFF Master Casting-instruktör, allround bra kille och älskare av sin Epic 686

Epic 580 flugspö i glasfiber

Läs nästa

Fiberglass FLy Rods

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö