Fly Rod Building

Epic Fiberglass flugspö blank recension från Peter Emmel från Renaissance Rods USA

Några mycket generösa ord från vår kompis & Epic Fly Rod-byggare Pete Emmel från Renaissance Rods, USA

Tack för de vänliga orden Pete !

"Varför väljer "Renaissance Rods" att bygga på "Epic" glas? Fyra ord: urval, styrka, noggrannhet och kvalitet.

När jag först kontaktades av Carl om att prova de nya "Epic" glasfiberämnena var jag skeptisk. Varför skulle Carl vilja att en liten butik som min skulle prova sina ämnen? Efter att ha tittat på deras webbplats och utbytt flera e-postmeddelanden, hoppade jag på tillfället att ge dem en chans. Har inte tittat tillbaka sedan dess.

De är allt du någonsin skulle vilja ha i ett tomt…. grafit eller glasfiber. Den första blanketten jag byggde på visade mig allt jag behövde veta. Det var snabbare än någon annan glasfiber jag har provat, utan att offra den själ man känner med glasfiber eller bambu. Ja, jag nämnde själ. Liksom bambu har varje "Epic" utvecklat sin egen karaktär eller som jag kallar det själ. Kasta en, du förstår vad jag menar. Plus att stavarna är döda på exakta. Jag kan slå där jag siktar och jag är inte på något sätt en kastare på översta hyllan.

Kvaliteten syns genom varje tum av ämnet. För att inte tala om att radbetyget är tom är död på, enligt min mening. Och eftersom det är glasfiber vet du att det är hållbart och kan hantera de mindre stötar och blåmärken som så småningom kan orsaka undergången av grafitämnen med hög modul. När man bygger specialanpassade spön är ryktet allt. Om du rekommenderar en blank och den inte lever upp till kundens förväntningar blir din kreditvärdighet lidande. Det verkar inte som att jag någonsin kommer att behöva oroa mig för det där med den "episka" raden av blanks. Nämnde jag urval?

Äntligen är här en rad ämnen med ett ständigt växande urval av färger och storlekar. Vanligtvis har du fastnat med vilken färg (det är rätt färg som i singular) som tillverkaren tillhandahåller. En enda färg gör det lite svårt att bygga ett riktigt "skräddarsytt spö". Epic är upp till sex färger och räknas.

Tack till Carl, Jeanie och hela Swift Fly Fishing-teamet för att du levererar en helt unik linje av "Epic" glasfiber. Ser fram emot att se vilka andra innovationer du kommer med.

Pete Emmel

Renaissance Rods, USA "

Prata med Peter om en episk konstruktion!

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö