Reviews

High Performance Glass - ett anpassat flugspö byggt med en skillnad.

En av de allra bästa aspekterna av vårt jobb är den enorma kick vi får när vi ser flugspöna kunderna skapar på sina Epic-ämnen.

Kreativiteten och de oändliga möjligheterna gläder och överraskar alltid, och detta spö är verkligen inget undantag.

Detta flugspö är byggt på ett Epic 480 Fastglass-ämne, vi kallar denna finish "Nude" det är helt enkelt det råa naturliga S2-glaset som är färdigt i en glansig topplack. Spön beställdes av vår kund Viktor och byggdes upp av hantverkaren spöbyggare Stephen Duff från Duff rods i Australien.
Steve Duff (alias Duffman) har byggt spön under de senaste 25 åren, och det märks. Kvaliteten på dessa omslag och epoxiarbeten är verkligen ganska anmärkningsvärd.
Detta är Viktors första glasstav och han hade några inledande reservationer för att våra Epics kunde kännas som gamla glasstavar - Vi vet att detta inte kunde vara längre från sanningen - men beviset finns i gjutningen...
Hej Carl

Fick min Duff Epic 480 igår och ville dela med mig av min spänning. Vilken skönhet! Själva ämnet ser redan fantastiskt ut och Steve Duff gjorde ett fantastiskt jobb med att förvandla det till ett fantastiskt fiskeredskap. Jag visste från första början vad jag ville och jag fick precis det. Och kvaliteten på hantverket är oklanderlig.

Kunde inte vänta med att kasta mitt nya spö såklart. Som ett passionerat fan av snabba actionspön var jag lite nervös, men min Duff Epic #4 är en dröm att kasta. Jag visste att det inte skulle vara något som de gamla vingliga glasstavarna och ändå överraskade den lätta totalvikten, den mycket mjuka känslan och speciellt den snabba blankåterhämtningen mig ändå. Tillbringade över en timme på gräsmattan och hade ett stort flin på läpparna hela tiden. Jag ser redan fram emot att visa spöet för mina vänner där hemma, som inspirerade mig att skaffa ett toppmodernt glasfiberspö själv i första hand. De fiskar alla Scott glasspön förresten; Jag undrar hur ämnen jämförs. Hoppas de fortfarande gillar sina egna spön efter att de hade en go med min Epic.

Men först ska jag ut och fiska. Några av de mindre floderna strax norr om Turangi kommer att vara testplatsen för mitt nya spö under de kommande veckorna.

Stort tack för ditt stöd, Carl. Och jag kan inte rekommendera Steve tillräckligt som spöbyggare och för sättet han kommunicerar under byggprocessen.

Bifogar gärna några bilder på staven.

Vänliga hälsningar och strama linjer
Viktor

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö