Announcements

Fly Rod Carnage, australiensare och konstiga hattar

Om du undrar vad i helvete som händer på bilden nedan (och det borde du vara) här är en kort sammanfattning och händelseförlopp som verkar ha lett till detta konstiga beteende.

oktober 2012 . Vår kompis och flugkastarguru Peter Hayes kom till Nya Zeeland för att hjälpa oss med lite IFFF-tester. Peter hade sällskap av våra nu goda kompisar, Simon Zarifeh, Matthew Howel och Tony loader - Alla IFFF Master Casting Instructors.

Vid den tiden hade jag i stort sett färdigställt de episka prototyperna, så delade ut några till pojkarna för att se vad de tyckte. Efter en veckas försök att bryta dem genom att skjuta ut stora öringar i alla möjliga dumma vinklar, kasta 800 korn skagithuvuden på hotellparkeringar efter mörkrets inbrott, och i allmänhet göra saker som man bara inte gör för att flyga spön - Det var allmänt bestämt att Epics verkligen var episka.

April 2013 . Jag hade turen att bli inbjuden att åka över till Peters Fly Casting-träff i Tasmanien (ett bra evenemang också kan jag tillägga) - Jag tog över några epos som jag hade hittat på och skickade runt dem - Peter tog en glans till Epic 580 (8ft 5#) och sa att han verkligen kunde ge mig en gömma på hans kommande resa till Sydafrika och sedan Alaska. Så när jag återvände till Nya Zeeland byggde jag upp en åt honom och avfyrade den.

Tja, Peter gav verkligen det där 8 fot FastGlass-spöet ett absolut gömställe och spikade några mycket stora laxar på det - som rapporterats här .
Jag pratade med Peter efter att han återvänt från sina resor för att se hur det gick, han sa att resorna var fantastiska, Epic levde upp till sitt namn och att jag verkligen borde betona hur otroligt tuffa och starka de var. Någonstans i konvot minns jag nu att Peter muttrade om "Stamping on it in a carpark" - vid den tiden tänkte jag inte så mycket på det - man kan aldrig säga med Haysie...

Men det har nu gått upp för mig, efter att ha sett det här fotot på facebook idag har dimman lättat - Peter Hayes är verkligen en sjuk, sadistisk, stavplågare. Han är där ute och reser runt i världen och försöker slå sönder mina spön!

Nu tar Peter sitt arbete på allvar, och här är han hård på det igen. Detta är hans senaste insats på International Flugfiske Show i Indonesien. Han är inte nöjd med att bara stå på en av våra spön, han bär en annan kille och gör vad som ser ut som en ganska samlad ansträngning för att krossa Epic 580.
Aussies är verkligen ett konstigt gäng ;)

Om du någon gång vill boka Peter för en flugkastningslektion, bar mitzvah eller spökrossfest - du hittar honom här
(och om du undrar vad Peter har på sitt huvud är det en hedervärd indonesisk fluggjutningsguru-huvudbonad)

Våra vänner från The International Fly Fishing Show hittar du här

Foto med tillstånd av Agustin Tjendra
Epic supertufft Fastglass flugspö flugfiske

"Jag kan inte se - är den trasig än?"

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö