Announcements

Bästa Small Stream flugspö

Best small stream trout fly fishing rod

Epic 476 tar ut priset för bästa småströmsflugspö

Den här veckan var vi glada över att höra att ett Epic Fiberglass flugspö vann "Best Small Stream Fly Rod" - mot alla som kom - Best flugspön 2022, Field and Stream Magazine, USA
Epic 590G fick också hedersomnämnande i "Best of the Rest"
Den enda "kon" som citerades var rullesätet - förmodligen det dyraste hjulsätet på någon spö som skickades in! - Och samma rullsäte som används på 476:an

Varför det gjorde snittet

En absolut fickraket, Epic Reference 476 Fastglass flugspö är en dröm att fiska på små tekniska öringströmmar. Spöet landar flyger exakt och ömtåligt - och det har en imponerande ryggrad för en sticka detta ljus.

Nyckelfunktioner och specifikationer

 • Längd: 7 ½ fot
 • Linjevikt: 4
 • Åtgärd: Medium
 • Bitar: 4
 • Garanti: Livstid

Fördelar

 • Lätt, men stark
 • Laserliknande noggrannhet
 • Lätt för ögonen

Nackdelar

 • Inte billigt för ett specialspö

Anmärkningar om testpanelen

 • "Vilken perfekt spö för speciella ändamål. Kastar som en dröm, och det ser så coolt ut. Jag vill ha en." —DH
 • ”Jag är avundsjuk på att jag inte äger det här spöet. Den är perfekt för små bäckar och bäckar. Dessutom är det det snyggaste spöet i testet” —RC

Du tittar på mitt nya favoritflugfiskespö. Efter år av att ha använt ett 9-fots, snabbverkande spö på mitt hemmavatten - en tät vårbäck i New York - investerade jag äntligen i en pinne som är bättre lämpad för floden. i våras Efter en lång sökning valde jag Epic Reference 476 Fastglass.

Om du är van vid snabbverkande spön (som jag var), tar det här spöet lite att vänja sig vid – men därifrån är det ett nöje att kasta. Jag behöver aldrig göra kast längre än 30 fot på min flod, men under våra distansövningar vid testet sköt jag ett par som mätte 60 fot.

För småbäcksöring är 476 Fastglass så mångsidig som du behöver den. Den kan göra exakta och subtila presentationer med små torkningar, dubbla nymfriggar under en indikator och små streamers. Och det här spöet kommer verkligen till liv när du sätter kroken i en fisk. Att bekämpa öring med denna pinne är So. Mycket. Roligt. Jag har landat dussintals mindre 8- till 10-tums regnbågar och bruna med det - samt ett par som tryckte 16 tum. Kraften som detta lätta spö visar i strid med större fiskar är verkligen imponerande.

När det gäller estetik var detta spö en av testets övergripande bedövare. Det genomskinliga bärnstensfärgade ämnet dyker verkligen upp, och korken av FLOR-kvalitet känns lika bra som den ser ut. Men ögongodis slutar inte där: När det här spöet först kom hem till mig skickade jag ett foto av det till min vän, och han svarade: "Spöröret ser till och med sjukt ut."

Reference 476 Fastglass som vi använde vid testet var mitt personliga spö, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte njöt av någon självbelåten förtjusning när alla andra testare forsade över den. När det kom till priset för bästa småströmsflugspö var det ingen tvekan om att detta var vinnaren. —CK

Bästa öringflugspö för flugfiske

Bästa öringflugspöet

Läs nästa

How to choose the right fly line fly rod fly fishing best fly line for trout
fly casting grips how to grip a fly rod

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö