Adventure

Bigger is Better - Stora flugor, stor fisk, stora flugspön.

big flies for fly fishing pikes and saltwater

Stora flugor, stora fiskar, stora flugspön.

Den episka ambassadören Norbert Renaud är en stor man med ett stort hjärta. Norbert binder stora flugor och jagar några mycket stora fiskar (han gör också en elak video) - här är hans historia och några av hans favoritrecept.

Dagen jag köpte mitt första flugspö var dagen då jag skaffade mitt första skruvstycke.

För mig var det aldrig en fråga i mitt sinne, om jag tar upp flugfiske måste flugbindning vara en del av det.

Jag hade lätt kunnat gå till mitt lokala vatten och prova det nya flugspöet direkt, jag hade en liten flugask med några gäddflugor som några kunder och vänner hade donerat till mig för att få mig igång. Men i mina tankar passade det inte så bra på mig, om jag skulle få min första fisk på flugan så måste det vara med min egen fluga!

saltvatten flugfiske flugor Jag började denna resa på egen hand, ingen annan flugfiskade efter gädda runt mig. På den tiden var flugfiske efter gädda endast av väldigt få, inget som nuförtiden, där man nu ser spön, linor, flugbindningsmaterial enbart tillägnat gäddflugfiske.

Jag kom från dragfiske och jag höll ett flugspö en gång i en butik, jag hade ingen aning. Det fanns inga f tutorials på YouTube och bara en handfull artiklar online att lära sig. Så jag började lite på djupet, men direkt gillade jag utmaningen och visste att belöningarna kunde vara enorma när det gäller tillfredsställelse på vattnet.

Mitt första stopp var saltvattenflugor, dessa var de enda stora flugorna på nätet som jag kunde försöka återskapa, bedragare och betesfisk var min utgångspunkt (min allra första gädda fångades på en bedragare).

Sedan upptäckte jag en värld av öringstreamers, särskilt de från USA och från Mr.Galloup. Jag har aldrig sett några öringfiskare fiska med sexfängelsehålor, måltidsbiljetter eller aprumpor här i Irland eller EU. Och om du försökte leta efter öringstreamers på nätet var allt du kunde hitta inte lämpligt för gädda.

Så jag började binda de där öringsslingorna, men mycket större och började byta material så att de skulle hålla längre.

Detta var min tipppunkt, därifrån började min riktiga flugresa och insåg snabbt att man inte riktigt behöver matcha luckan med gädda. Du kan vara hur innovativ, komplex, förenklad och konstnärlig du vill. Gäddor bryr sig inte, en ful fluga kommer fortfarande att fånga gädda (som min första).

Så jag var fri att uppleva så mycket jag ville, och viktigast av allt, jag ville fiska mina egna flugor och min egen design. Det är detta som driver mig att tänka vidare, förnya mig och försöka komma på band som inte ens har setts tidigare.

Nu hittar jag inte inspiration på nätet, utan mest när jag är på vattnet, antingen fiskar jag själv eller när jag guidar och har tid att verkligen titta på gädds beteenden och vad som får dem att ticka....

Bodytubing-mössen:

https://youtu.be/1760yxzTouc

Stora flugfiskeflugor efter saltvatten och gädda

Magbytaren:

https://youtu.be/GmfzhmLx0nE

flugbindande flugor för flugfiske

Och ett par flugor till karpfiskarna:

Kawaii grub:

https://youtu.be/QqZ51Q7xhc8

Maggotgänget:

https://youtu.be/kWPgxyW5N5A

Norbert Renaud är en fransman som bor i Irland. Norbert äger och driver L'ile-Verte fiskestuga i Irland och är även värd för resor till Alaska och Columbia

Han är en episk ambassadör.

FLY Fiskestugor för stora fiskar på flugspön i glasfiber

Flugfiske flugspön

Big Ass Glass

Epic 888 8wt FastGlass flugspö

Bästa 8wt glasfiber flugspö

Epic Bandit - 10wt FastGlass flugspö

10 vikts glasfiber flugspö

The Mighty 12 wt Boca Grande flugspö

Bad Ass glass 12 wt fiberglas flugspö från Epic fly ords

Läs nästa

fly rod casting tips
The Original Bad Ass Glass. Big glass fly rods from Epic Fly Rods New Zealand

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö