Gear

Recension - Feather Brain, Drew Chicone

För några månader sedan erbjöds jag ett förtryckt PDF-manuskript av Drew Chicones nya bok " Fjäderhjärna " att recensera. Jag avböjde det då eftersom jag helt enkelt inte hade headspace för att läsa en hel bok på skärmen (och jag är uppenbarligen för skotsk för att skriva ut allt). Jag valde istället att vänta på en fullständig tryckt kopia - Fool me , Jag missade att få hoppa på något väldigt speciellt.

Låt mig konstatera här och nu, jag är ingen flugkille. Jag är en presentationsman. Och även om jag förstår (typiskt) hela flugbindningsgrejen, är jag vanligtvis av den åsikten att mystiken kring flugor och flugbindning är en ofta överanvänd ursäkt för skitpresentation.

Efter att ha läst några kapitel i Drews bok fick jag en nervös lust att ta ut SL12:orna och hoppa bakom skruvstädet. Det här är en riktigt bra bok.

Från färgning av material med påsar av Kool Aid, att bygga en dubbning twister eller skära krabbmönster med en flaskkork, Feather Brain är proppfull av otroligt användbara och effektiva tekniker, salviaråd och väl undersökt och tydligt presenterad information.
Från enkla till avancerade tekniker Feather Brain presenteras suveränt med skarpa och tydliga fotografier och lättförståelig instruktion. Drew är helt klart en mästare på hantverket.

Och fan, det är bara enormt engagerande - kan inte fatta att jag sa det om en bok om flugbindning.

Om du någonsin har velat lära dig att knyta ett anständigt saltvattenmönster (och även om du inte har det), köp det , du kommer inte att bli besviken. Sidorna på Bottle Cap Crab & gummiben är bara värda inträdespriset.

Fjäderhjärna
Utveckla, testa och förbättra saltvattenflugmönster.
Drew Chicone

Stackpole böcker.
157 sidor

Skaffa Feather Brain från Drews webbplats härhttp://www.saltyflytying.com

Feather Brain utvecklar, testar och förbättrar saltvattenflugmönster.

Läs nästa

Välj rätt flugspö

Gör vårt snabba frågesport så hittar vi det perfekta flugspöet för dig!

Hitta mitt perfekta flugspö